• June 18, 2024

Sådan beskærer du Hortensia Annabelle

 

Hortensia Annabelle er en langtidsholdbar blomst med store hvide løg, som også kaldes snebolde. Især i grupper giver de en smuk effekt i enhver have. Planten er hårdfør, men mister derefter bladene. Hvis du er forsigtig med din hortensia, giver du ekstra støtte, fordi takket være det væld af blomster, synker de nogle gange efter en regnbyge. Der er også en ny stamme til salg kaldet Strong Annabelle. Dette er mere robust og mindre følsomt over for regn og vind.

Placering og blomstring Hortensia Annabelle
Hortensiaen har et tyndt blad, hvilket betyder, at fordampningen er hurtig. Det er derfor en plante til halvskygge. Bemærk at planten har brug for en forholdsvis stor mængde vand, hvis den er for tør, vil den vise dette ved at hænge ned og vise gule blade. Med al den blomsterrigdom kan Hortensiaen lide at vokse i humusrig og sur jord. Det er bestemt en god idé at drysse havetørv rundt om planterne hvert år. Planten begynder hurtigt at danne knopper i det tidlige forår som forberedelse til blomstring, som kan vare fra juni til september. I efteråret og vinteren er denne plante ikke særlig mærkbar og ikke rigtig dekorativ. Blomsterne skal virkelig gøre det. Hvis pink passer bedre ind i farvepaletten i din have, kan du også vælge Pink Annabelle.

Beskæring Hortensia Annabelle
Det første du skal huske ved beskæring af Hortensia Annabelle er, at du skal gøre det i foråret, marts for at være præcis, eller slet ikke. Hortensiaen blomstrer på nyt træ. I marts kan du beskære stilkene tilbage til 15 til 30 centimeter. De smukke sfæriske blomster vises på de nydannede stængler. Fordi disse unge stængler ikke altid er særlig robuste, kan de bruge en støtte.

Hortensia Annabelle
Hvis du vil undgå behovet for ekstra støtte, bør du begrænse beskæringen i marts til en højde på 50 til 75 centimeter. Det giver ekstra styrke, men betyder også, at løgblomsterne bliver mindre. Du kan også vælge slet ikke at beskære denne hortensia. Så bliver planten en sammensætning af gamle skud og nye, hvorpå blomsterne vil udvikle sig. Denne kombination gør planten mere robust og behøver ikke længere ekstra støtte. Sørg for omhyggeligt at fjerne alle døde og syge skud. Bliver planten ikke fuld nok efter din smag, kan du næste år beskære et par skud tæt på jorden. Ofte vil dette ikke være nødvendigt og forsøg at undgå dette så meget som muligt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *